Načrti šolskih poti

Aktualna obvestila o razmerah na šolskih poteh v izbrani občini.

Prikaži samo obvestila za:

V projekt Pasavček letos vključenih več kot 16.000 otrok

26. junij 2018 : Marjeta Benčina, Agencija za varnost prometa

Agencija za varnost prometa je ob koncu šolskega leta uspešno zaključila projekt Pasavček, ki ga že 12. leto zapored izvaja na osnovnih šolah in vrtcih. Njegov namen je spodbujanje k uporabi varnostnih pasov ter pravilni uporabi otroških varnostnih sedežev. Spodbudno je, da se število sodelujočih iz leta v leto povečuje, v projekt je bilo letos vključenih že 823 skupin iz več kot 225 ustanov, od tega 504 vrtčevskih skupin in 319 osnovnošolskih razredov, skupaj več kot 16.000 otrok.

Preberi več

Počitnice naj prinesejo brezskrbnost, na cestah pa še večjo previdnost!

14. junij 2018 : Marjeta Benčina, Agencija za varnost prometa

Agencija za varnost prometa je v okviru programa za večjo prometno varnost otrok, mladostnikov in mladih pripravila stripovsko knjižico avtorja Davida Krančana – Poljub po nesreči. Gre za le eno izmed aktivnosti, ki jih bo agencija izvedla za učence v tretji triadi, pod skupno kampanjo »Cesta je razred zase!«. Knjižico so ob koncu šolskega leta razdelili celotni generaciji sedmošolcev na kar 454 slovenskih osnovnih šolah, saj želijo mlade še pred počitnicami opozoriti na prometno varnost ter jim na zabaven in njim razumljiv način približati prometno-varnostne tematike. Strip bo zagotovo sproščeno in poučno branje za vroče poletne dni.

Preberi več

Znana zmagovalca že 50. zaključnega tekmovanja »Kaj veš o prometu«

17. maj 2018 : Marjeta Benčina, Agencija za varnost prometa

Agencija za varnost prometa je skupaj z OŠ Majde Vrhovnik in MO Ljubljana organizirala že 50. državno kolesarsko tekmovanje »Kaj veš o prometu«, namen katerega je spodbuditi mlade, da tudi po opravljenem kolesarskem izpitu vzdržujejo kolesarsko kondicijo iz znanja prometnih pravil in spretnosti na kolesu. Na tekmovanju se je pomerilo 60 najboljših učencev iz šolskih ter občinskih kvalifikacijskih tekmovanj.

Preberi več

Šole, pridružite se tekmovanju »Kaj veš o prometu?«

09. marec 2018 : Agencija za varnost prometa
Letos si želimo, da se nam na tekmovanju »Kaj veš o prometu?« pridruži (tudi) vaša občina in vaša šola!
 
Vzgoja kolesarjev je dandanes še toliko bolj pomembna, saj med otroci prevladuje nezdrav sedeč način življenja, v luči trajnostne mobilnosti pa moramo vzgajati bodoče kolesarje, ki bodo varno kolesarili vsak dan. Naj se prometna vzgoja ne zaključi s kolesarskim izpitom, ampak spodbudimo otroke in mladostnike, da bodo nabirali še kako potrebne izkušnje v prometu že zdaj.
Preberi več

Nacionalna preventivna akcija PEŠEC

02. februar 2018 : Agencija za varnost prometa

Agencija RS za varnost prometa vodi in koordinira nacionalno preventivno akcijo za večjo varnost pešcev s sloganom »Bodi viden – bodi previden«, ki se začne 5. februarja 2018 in bo potekala do 11. februarja 2018. Agencija voznike motornih vozil poziva, da pešcem posvetijo pozornost: zmanjšajo hitrost vožnje v naseljih ter jim odstopijo prednost na prehodih. Pešcem pa svetuje, da svojo vidnost povečajo z odsevniki in svetlimi oblačili.

Preberi več

Vabimo OŠ, da na portal naložijo Načrte šolskih poti

13. december 2017 : Marjeta Benčina, Agencija za varnost prometa
Na Agenciji za varnost prometa nam je v veliko veselje, da vam lahko predstavimo Spletni portal Načrti šolskih poti, s katerim boste lahko pregledovali načrte šolskih posameznih šol, stanje v občinah in na ravni Slovenije. V nadaljevanju si preberite, kako na portal naložite vaš Načrt šolskih poti.
Preberi več

Prvi šolski dan: Vsi predstavniki pristojnih institucij se strinjajo: za večjo varnost otrok vsak dan, ne le 1. septembra!

01. september 2017 : Agencija za varnost prometa
Z novim šolskim letom so ceste in okolice šol spet preplavili otroci, ki se bodo vsakodnevno soočali z različnimi situacijami v prometu. Na Agenciji za varnost prometa so skupaj s partnerji pripravili aktivnosti tako na nacionalni kot tudi lokalni ravni z namenom, da čim bolj poskrbijo za varnost otrok. Med drugim so za otroke in starše pripravljajo zbirni spletni portal Načrti šolskih poti, ki bo nudil pregled nad šolskimi potmi v slovenskih občinah in tudi po posameznih šolah.
Preberi več