Načrti šolskih poti

Aktualna obvestila o razmerah na šolskih poteh v izbrani občini.

Prikaži samo obvestila za:

Šole, pridružite se tekmovanju »Kaj veš o prometu?«

09. marec 2018 : Agencija za varnost prometa
Letos si želimo, da se nam na tekmovanju »Kaj veš o prometu?« pridruži (tudi) vaša občina in vaša šola!
 
Vzgoja kolesarjev je dandanes še toliko bolj pomembna, saj med otroci prevladuje nezdrav sedeč način življenja, v luči trajnostne mobilnosti pa moramo vzgajati bodoče kolesarje, ki bodo varno kolesarili vsak dan. Naj se prometna vzgoja ne zaključi s kolesarskim izpitom, ampak spodbudimo otroke in mladostnike, da bodo nabirali še kako potrebne izkušnje v prometu že zdaj.
Preberi več

Nacionalna preventivna akcija PEŠEC

02. februar 2018 : Agencija za varnost prometa

Agencija RS za varnost prometa vodi in koordinira nacionalno preventivno akcijo za večjo varnost pešcev s sloganom »Bodi viden – bodi previden«, ki se začne 5. februarja 2018 in bo potekala do 11. februarja 2018. Agencija voznike motornih vozil poziva, da pešcem posvetijo pozornost: zmanjšajo hitrost vožnje v naseljih ter jim odstopijo prednost na prehodih. Pešcem pa svetuje, da svojo vidnost povečajo z odsevniki in svetlimi oblačili.

Preberi več

Vabimo OŠ, da na portal naložijo Načrte šolskih poti

13. december 2017 : Marjeta Benčina, Agencija za varnost prometa
Na Agenciji za varnost prometa nam je v veliko veselje, da vam lahko predstavimo Spletni portal Načrti šolskih poti, s katerim boste lahko pregledovali načrte šolskih posameznih šol, stanje v občinah in na ravni Slovenije. V nadaljevanju si preberite, kako na portal naložite vaš Načrt šolskih poti.
Preberi več

Prvi šolski dan: Vsi predstavniki pristojnih institucij se strinjajo: za večjo varnost otrok vsak dan, ne le 1. septembra!

01. september 2017 : Agencija za varnost prometa
Z novim šolskim letom so ceste in okolice šol spet preplavili otroci, ki se bodo vsakodnevno soočali z različnimi situacijami v prometu. Na Agenciji za varnost prometa so skupaj s partnerji pripravili aktivnosti tako na nacionalni kot tudi lokalni ravni z namenom, da čim bolj poskrbijo za varnost otrok. Med drugim so za otroke in starše pripravljajo zbirni spletni portal Načrti šolskih poti, ki bo nudil pregled nad šolskimi potmi v slovenskih občinah in tudi po posameznih šolah.
Preberi več