Načrti šolskih poti

Šole, pridružite se tekmovanju »Kaj veš o prometu?«

09. March 2018 : Agencija za varnost prometa
Letos si želimo, da se nam na tekmovanju »Kaj veš o prometu?« pridruži (tudi) vaša občina in vaša šola!
 
Vzgoja kolesarjev je dandanes še toliko bolj pomembna, saj med otroci prevladuje nezdrav sedeč način življenja, v luči trajnostne mobilnosti pa moramo vzgajati bodoče kolesarje, ki bodo varno kolesarili vsak dan. Naj se prometna vzgoja ne zaključi s kolesarskim izpitom, ampak spodbudimo otroke in mladostnike, da bodo nabirali še kako potrebne izkušnje v prometu že zdaj.
Kaj veš o prometu?
16. marca smo izvedli usposabljanje za tekmovanje »Kaj veš o prometu?«, ki se ga je udeležilo 80 učiteljev in predstavnikov občin, ki bodo na svojih šolah tudi letos organizirali nadvse pomembno tekmovanje.

Na usposabljanju so prejeli informacije o prometno-vzgojnih programih in prometni varnosti otrok, poudarek pa je bil na sami organizaciji in izvedbi tekmovanja »Kaj veš o prometu?« ter spletnem portalu SIO Kolesar. Če bo interes, bodo organizirana še dodatna izobraževanja o spletnem portalu s strani Arnesa.

 

Tekmovanja »Kaj veš o prometu?« so tradicionalna oblika preventivnih akcij za kolesarje ter potekajo tako na šolski ravni, na ravni občin, regij in nazadnje na državni ravni. Letošnje leto bo v znamenju velikega jubileja, saj bo potekalo že 50. zaključno državno (27. v Republiki Sloveniji) tekmovanje »Kaj veš o prometu?« za učence osnovnih in srednjih šol. Želimo si, da ste ob tej pomembni obletnici zraven.

Kakšne so koristi udeležbe za sodelujoče na tekmovanju?

  • Tekmovanje je enakovredno drugim tekmovanjem na šolah in dobre uvrstitve učencev štejejo pri napredovanju učiteljev, učencem pa se lahko upošteva kot dosežek za nadaljnje šolanje, na primer pri pridobivanju štipendije.
  • Učitelji mentorji in učenci prejmejo potrdila o sodelovanju.
  • Agencija za varnost prometa nudi izobraževanja, vsa gradiva in podporo v času izvedbe tekmovanja brezplačno.
  • Učitelji mentorji in najboljši učenci prejmejo praktične nagrade.
  • Učenci pridobijo bogate izkušnje v prometu in obnovijo teoretično znanje.

Več o samem tekmovanju si preberite na tej povezavi. Za dodatne informacije smo vam na voljo na prometna.vzgoja@avp-rs.si.

Vabljeni, da se nam pridružite!