Načrti šolskih poti

O spletni platformi

Spletna platforma šolskih poti nudi boljši pregled nad področjem urejanja šolskih poti v Sloveniji in na ravni občin ter ponuja koristne informacije o prihodih v šolo za učence, učitelje, starše in drugo zainteresirano javnost.

Za učence in starše


Osnovnošolci in njihovi starši dobijo vpogled v načrt šolskih poti njihove šole ter so obveščeni o pomembnih spremembah na njihovi šolski poti (zapore, dobre prakse, spremembe voznih redov). Starši in otroci lahko poiščejo najprimernejšo šolsko pot.

Za koordinatorje prometne varnosti na šoli


Predstavniki šole, ki skrbijo za prometno varnost otrok, na spletni portal naložijo najnovejšo različico načrta šolskih poti njihove šole in dodajo povezave do aktivnosti šole na področju prometne varnosti. Ob navedenem lahko dodajo tudi aktualna obvestila o šolskih poteh, prevozih in drugih temah povezanih s prometom.

Za predstavnike občin


Predstavniki občinskih Svetov za preventivo in vzgojo otrok v cestnem prometu (SPV CP) ali zaposleni v občinski upravi dobijo pregled nad stanjem načrtov šolskih poti v njihovi občini. Prav tako preko portala obveščajo uporabnike o izrednih razmerah na šolskih poteh, spremembah v šolskih prevozih in objavijo primere dobre prakse izboljšanja varnosti na šolskih poteh v njihovi občini.

Zainteresirana javnost


Širša javnosti, ki jo zanima prometna varnost na šolskih poteh in institucije, ki skrbijo za večjo varnost otrok na poti v šolo: ministrstva, direkcije, agencije, nevladne organizacije idr. imajo prvič na voljo celovit pregled nad stanjem šolskih poti v Sloveniji.

Vabljen k ogledu vsebin. Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na prometna.vzgoja@avp-rs.si.