Načrti šolskih poti

Aktualna obvestila o razmerah na šolskih poteh v izbrani občini.

Prikaži samo obvestila za:

Prvi šolski dan: Vsi predstavniki pristojnih institucij se strinjajo: za večjo varnost otrok vsak dan, ne le 1. septembra!

27. August 2021 : Agencija za varnost prometa
Z novim šolskim letom so ceste in okolice šol spet preplavili otroci, ki se bodo vsakodnevno soočali z različnimi situacijami v prometu. Na Agenciji za varnost prometa so skupaj s partnerji pripravili aktivnosti tako na nacionalni kot tudi lokalni ravni z namenom, da čim bolj poskrbijo za varnost otrok. Za otroke in starše je pripravljen zbirni spletni portal Načrti šolskih poti, ki nudi pregled nad šolskimi potmi v slovenskih občinah in tudi po posameznih šolah.
Preberi več

Spletni portal načrti šolskih poti

02. September 2019 : Agencija za varnost prometa
V okviru zbirnega spletnega portala Načrti šolskih poti lahko vse osnovne šole in njihove podružnice naložijo svoje načrte šolskih poti.
Preberi več

S skupno poslanico bomo otroke varno pospremili v šolo

01. September 2019 : Agencija za varnost prometa, Agencija za varnost prometa
Prva pot v šolo je ena najpomembnejših poti v življenju, ki se nam za vedno vtisne v spomin. Agencija za varnost prometa je ob zavedanju, da imata lahko sodelovanje in povezovanje izjemno moč in da smo vsi del prometne varnosti, k poslanici, ki bo otroke varno pospremila v šolo, povabila vse odgovorne po resorjih, ki soustvarjajo ustrezne pogoje in podlage za boljšo prometno varnost vseh nas.
Preberi več

Učenje o prometni varnosti za najmlajše odslej tudi v Minicity-ju

04. October 2018 : Agencija za varnost prometa

Danes je v Minicityju v Ljubljani z uradno otvoritvijo zaživelo novo interaktivno igralno, namenjeno najmlašim obiskovalcem. Gre za  interaktivno motorično-didaktično igralo za učenje otrok o varnosti v prometu, ki je nastalo v sodelovanju štirih partnerjev: Agencije za varnost prometa, AMZS, Zavarovalnico Generali in podjetjem Toys4u – Didaktične igrače. V sklopu otvoritvenega dogoda je bila praktično prikazana tudi funkcija igrala, ki jo je lahko preizkusilo več kot 200 otrok iz vrtcev in šol.

Preberi več

Nacionalna preventivna akcija Pešec – Bodi viden, bodi preViden

01. October 2018 : Agencija za varnost prometa
Tradicionalno je na področju prometne varnosti začetek oktobra posvečen ozaveščanju pešcev o varnem obnašanju v prometu, saj so dnevi vse krajši in so posledično zlasti pešci zaradi slabše vidljivosti bolj ogroženi. Letošnja nacionalna preventivna akcija Pešec bo trajala od 1. do 14. oktobra in v Agenciji za varnost prometa tudi tokrat načrtujemo številne preventivne aktivnosti, ki jih bomo s partnerji izvajali na nacionalnem nivoju in po lokalnih skupnostih.
Preberi več

Šolske poti morajo biti varne vse leto

03. September 2018 : Agencija za varnost prometa

Šole so danes zopet odprle svoja vrata, kar prinaša spremembe tudi na naše ceste. S ciljem, da bodo prvošolci varno vključeni v promet in šolske poti varne vse leto, so v Agenciji za varnost prometa (AVP) tudi letos organizirali sprejem prvošolcev na njihov prvi dan šole, tokrat na OŠ Franceta Prešerna in OŠ Helene Puhar v Kranju. Z letošnjim šolskim letom so uvedli varovanje otrok v trajanju enega tedna po vsakih šolskih počitnicah tekom šolskega leta ter izvajanje strokovne presoje varnosti cest s pomočjo licenciranih presojevalcev cest na najbolj izpostavljenih mestih na šolskih poteh.

Preberi več

Vedno ustavite pred prehodom za pešce

23. August 2018 : Agencija za varnost prometa

Poletje se počasi izteka in šolske počitnice. Naše ceste bodo s septembrom, lanski je bil najuspešnejši zadnjih nekaj let, z le eno smrtno žrtvijo,  zopet polne otrok, na katere prvič stopajo tudi prvošolčki. Da bi bila pot otrok v šolo čim bolj varna, bo od 27. avgusta do 9. septembra potekala nacionalna preventivna akcija »Začetek šolskega leta«, namenjena varni vključitvi otrok v promet, ki jo tudi letos vodi in koordinira Agencija za varnost prometa (AVP). V tem času bodo voznike še dodatno pozivali k dodatni previdnosti in strpni vožnji, s pomočjo 24 novih prikazovalnikov hitrosti »Vi vozite«, ki so jih danes na podlagi javnega poziva, podelili občinam, pa želijo še dodatno omejiti hitrosti v bližini vrtcev in šol.

Preberi več

V projekt Pasavček letos vključenih več kot 16.000 otrok

26. June 2018 : Marjeta Benčina, Agencija za varnost prometa

Agencija za varnost prometa je ob koncu šolskega leta uspešno zaključila projekt Pasavček, ki ga že 12. leto zapored izvaja na osnovnih šolah in vrtcih. Njegov namen je spodbujanje k uporabi varnostnih pasov ter pravilni uporabi otroških varnostnih sedežev. Spodbudno je, da se število sodelujočih iz leta v leto povečuje, v projekt je bilo letos vključenih že 823 skupin iz več kot 225 ustanov, od tega 504 vrtčevskih skupin in 319 osnovnošolskih razredov, skupaj več kot 16.000 otrok.

Preberi več

Počitnice naj prinesejo brezskrbnost, na cestah pa še večjo previdnost!

14. June 2018 : Marjeta Benčina, Agencija za varnost prometa

Agencija za varnost prometa je v okviru programa za večjo prometno varnost otrok, mladostnikov in mladih pripravila stripovsko knjižico avtorja Davida Krančana – Poljub po nesreči. Gre za le eno izmed aktivnosti, ki jih bo agencija izvedla za učence v tretji triadi, pod skupno kampanjo »Cesta je razred zase!«. Knjižico so ob koncu šolskega leta razdelili celotni generaciji sedmošolcev na kar 454 slovenskih osnovnih šolah, saj želijo mlade še pred počitnicami opozoriti na prometno varnost ter jim na zabaven in njim razumljiv način približati prometno-varnostne tematike. Strip bo zagotovo sproščeno in poučno branje za vroče poletne dni.

Preberi več

Znana zmagovalca že 50. zaključnega tekmovanja »Kaj veš o prometu«

17. May 2018 : Marjeta Benčina, Agencija za varnost prometa

Agencija za varnost prometa je skupaj z OŠ Majde Vrhovnik in MO Ljubljana organizirala že 50. državno kolesarsko tekmovanje »Kaj veš o prometu«, namen katerega je spodbuditi mlade, da tudi po opravljenem kolesarskem izpitu vzdržujejo kolesarsko kondicijo iz znanja prometnih pravil in spretnosti na kolesu. Na tekmovanju se je pomerilo 60 najboljših učencev iz šolskih ter občinskih kvalifikacijskih tekmovanj.

Preberi več